Beszámoló „A magánjogi kihívások, versenyképes fenntarthatóság a technológiai fejlődés tükrében” a Magánjogot Oktató Fiatalok XVII., s egyúttal a Magánjogot Oktatók Egyesületének XV. konferenciájáról és a MOE közgyűléséről

HírekKonferenciák Beszámoló „A magánjogi kihívások, versenyképes fenntarthatóság a technológiai fejlődés tükrében” a Magánjogot Oktató Fiatalok XVII., s egyúttal a Magánjogot Oktatók Egyesületének XV. konferenciájáról és a MOE közgyűléséről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2023. május 12. (péntek)

A Magánjogot Oktatók Egyesülete éves rendes konferenciájára 2023. május 12-én került sor a SZTE ÁJTK Civilisztikai Tudományok Intézete, Magánjogot Oktatók Egyesülete és az MTA SZAB Gazdasági Jogi Munkabizottság szervezésében. A rendezvénynek a Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kara adott otthont, amely a 2023-as évben emlékezik a Kar kolozsvári alapításának 150. évfordulójára.

A konferencián résztvevőket Prof. Dr. Görög Márta a Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának dékánja, a MOE elnökségi tagja köszöntötte.

A köszöntőt a plenáris előadás követte, amelynek felkért előadója Dr. Ződi Zsolt, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa volt. Az előadás – a konferencia témájához igazodva – előremutató jelleggel járta körül a mesterséges intelligencia és a magánjog kapcsolódási pontjait.

A plenáris előadást követően került sor a szekcióülések első etapjának a megtartására, amelyet egy jó hangulatú ebéd után követtek a délutáni előadások.

A rendezvényen 31 előadó, 5 szekcióban mutatta be a legújabb kutatási eredményeit, voltak pl. kötelmi jogi, fogyasztóvédelmi, társasági jogi, családjogi, illetve polgári eljárásjogi előadások is. Az egyes szekciókban ismertetett előadásokat követően, szakmai vitára került sor, amely elősegítette a résztvevők közötti tudományos eszmecserét.

A délutáni etapot követően került megtartásra a MOE éves Közgyűlése, amelyen sor került a MOE új tisztségviselőinek a megválasztására is.

A MOE Elnökségének tagjai 2023-2025

MOE Elnöke              – Prof. Dr. Szikora Veronika (DE ÁJK)

MOE Alelnöke           – Prof. Dr. Barta Judit (ME ÁJK)

MOE Elnökségi tagja – Prof. Dr. Görög Márta (SZTE ÁJK)

MOE Elnökségi tagja – Prof. Dr. Barzó Tímea (ME ÁJK)

MOE Elnökségi tagja – Prof. Dr. Fuglinszky Ádám (ELTE ÁJK)

MOE Elnökségi tagja  – Dr. Auer Ádám (NKE ÁNTK)

MOE Elnökségi tagja  – Dr. Nemessányi Zoltán (BCE)

MOE Titkára              – Dr. Halász Csenge (ME ÁJK)

A MOE Elenőrző Bizottságának tagjai 2023-2025

Prof. Dr. Darázs Lénárd (ELTE ÁJK)

Prof. Dr. Fézer Tamás (DE ÁJK)

Dr. Hegedűs Andrea (SZTE ÁJK)

Dr. Török Éva (DE ÁJK)

Dr. Dúl János (NKE ÁNTK)

A közgyűlést egy jó hangulatú, belvárosi vacsora követte, amelynek a Hungi Vigadó adott otthont, illetve a Szegedi Bornapok is szórakozási lehetőséget kínáltak a résztvevő tagok számára.

Összességében szakmai és személyes kapcsolatokat is építő és ápoló, rendkívül tartalmas napot sikerült együtt tölteni.

Comments are closed.

© 2017 Magánjogot Oktatók Egyesülete